مجازات فروش مال غیر با قولنامه جرم * مبایعه نامه

فهرست محتوا
مجازات فروش مال غیر با قولنامه جرم

در این گزارش در مورد مجازت فروش مال غیر با قولنامه جرم یا مبایعه نامه صحبت خواهیم کرد. برای مباحث حقوقی قولنامه قول و قرارها و توافقاتی است که مابین دو یا چند نفر منعقد می شود و عقد قرارداد اصلی به زمانی در آینده موکول می گردد. در حقیقت قولنامه را می توان نوعی پیش قرارداد و یا حتی پیش توافق محسوب نمود. این در حالی است که در نگاه عامیانه قولنامه و یا مبایعه نامه، قراردادی جامع و کامل تلقی می گردد که انجام شده و توافقی نهایی صورت گرفته است.

با توجه به موارد ذکر شده فروش مال غیر با قولنامه در نزد قاضی جرم شناخته می شود و باید مورد رسیدگی قرار بگیرد. البته برخی با توجه به حالت پیش قراردادی قولنامه، واگذاری و خرید و فروش مال غیر را جرم نمی دانند. در صورتی که چنین تصوری از ریشه اشتباه است. از دید جرم شناسی فروش مال غیر با مبایعه نامه هیچ تفاوتی با فروش مال غیر با سند رسمی ندارد و هر دو باید در محضر دادگاه مورد رسیدگی قرار بگیرند.

چگونه می توان ثابت کرد فروش مال غیر با قولنامه جرم است؟

برای اثبات جرم فروش مال غیر با مبایعه نامه باید مانند دعاوی کیفری و جرایم دیگر دلایل محکم و محکمه پسند ارائه کنید. زیرا در صورتی که دلایل کافی برای ارائه به محکمه در اختیار نداشته باشید ادعای شما اساس و پایه ای نداشته و صرفا به حالت یک ادعا باقی خواهد ماند.

پیشنهاد می کنیم برای این کار با یک وکیل خبره در شیراز در خصوص تنظیم شکایت فروش مال غیر با قولنامه مشاوره کنید. این کار در گام های نخست طرح شکواییه می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

مبایعه نامه چه تفاوتی با قولنامه دارد؟

قولنامه و مبایعه نامه تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و می توان هر دو را به یک منظور به کار برد. قولنامه از ترکیب دو واژه قول و نامه تشکیل شده است که مفهوم آن قول کتبی بین طرفین معامله است تا احتمال فراموشی و یا اشتباه را به صفر برساند. مبایعه نامه نیز از ترکیب دو واژه بایع و بیع تشکیل شده که به معنی مشتری و فروشنده است.

تنظیم قولنامه و مبایعه نامه در دفاتر اسناد رسمی انجام نمی گیرد به همین دلیل هر دو در گروه اسناد عادی قرار گرفته و امکان جعل و یا رد شرایط آن از سوی طرفین زیاد است. از لحاظ قانونی نیز هر دوی این موارد یکی بوده و تفاوتی بین آنها وجود ندارد. البته در دادگاه قولنامه و مبایعه نامه اعتبار قانونی دارند و می توان طرفین را به رعایت تعهدات آنها وادار نمود.

فروش مال غیر با قولنامه جرم
شکایت فروش مال غیر با قولنامه

چه کسی می تواند شکایت فروش مال غیر با قولنامه را مطرح نماید؟

پرونده هایی با موضوع فروش مال غیر با قولنامه در حالت کلی می توانند دو شاکی داشته باشند:

  1. مالک اصلی: مالک اصلی به عنوان مالک بزه دیده ای می باشد که مال وی مورد خرید و فروش قرار گرفته است. به همین دلیل مالک اصلی می تواند شکایت خود را با عنوان فروش مال غیر با قولنامه تنظیم نماید.
  2. خریدار: خریدار ناآگاهی که ندانسته و بی خبر اقدام به خرید مال غیر با قولنامه نموده نیز می تواند طرح دعوی نماید. اقامه دعوی و تنظیم شکایت نامه از سوی خریدار کاملا قانونی بوده و قابل بررسی می باشد. البته این در صورت بی اطلاعی خریدار می باشد ولی اگر فروشنده و خریدار تبانی کرده باشند، مالک اصلی می تواند شکایت خود را بر علیه هر دوی آنها تنظیم نماید.

در ادامه بخوانید: هزینه دادرسی دعاوی ملکی

فروش مال غیر خودرو با قولنامه

خودرو را می توان در گروه اموال منقول به شمار آورد. فروش مال غیر با قولنامه جرمی است که در هر دو مورد اموال منقول و غیرمنقول می تواند مورد پیگیری قرار بگیرد. در مورد فروش مال غیر خودرو با قولنامه بهتر است اشاره کنیم در صورت اطلاع خریدار از عدم مالکیت فروشنده، وی نیز به عنوان معاون جرم شناخته خواهد شد.

مالک خودرو به محض اطلاع از فروش خودروی خود توسط شخص دیگر باید اقدام به تنظیم اظهارنامه کند و به این وسیله خریدار را از مالکیت خود مطلع نماید. در صورتی که مالک اصلی از تنظیم اظهارنامه خودداری نماید، بر اساس قانون به عنوان معاون جرم شناخته خواهد شد.

مجازات فروش مال غیر با قولنامه

همان طور که در ابتدای مقاله ذکر شد تفاوتی بین انتقال مال غیر از طریق سند رسمی با سند عادی و مبایعه نامه و قولنامه نیست. به همین دلیل مجازات آنها نیز یکسان می باشد:

  • با توجه به قانون جدیدی که در خصوص کاهش حبس های تعزیری تصویب شده است. مجازات فروش مال غیر با قولنامه در حدود 6 ماه تا سه سال و نیم می تواند تعیین گردد.
  • رد مال فروخته شده به مالک اصلی آن
  • پرداخت جریمه نقدی با توجه به ارزش مالی که به ناحق فروخته شده
  • در صورتی که مجرم در ادارات دولتی شاغل باشد حکم به عزل دائمی از خدمت وی صادر می گردد.

همچنین بخوانید: اعتراض به دستور فروش ملک مشاع

مجازات فروش مال غیر با قولنامه جرم
جرم فروش مال غیر با قولنامه

آیا مجازات فروش مال غیر با قولنامه قابل گذشت می باشد؟

در مواردی ممکن است شاکی خصوصی پرونده، گذشت نماید و به این علت مجازات و تعقیب مجرم متوقف گردد. اما در برخی مواقع نیز ممکن است قابل گذشت بودن جرم تنها به معنی کاهش میزان مجازات تلقی گردد. در چنین مواقعی پرونده با گذشت شاکی نه تنها متوقف نخواهد شد بلکه با جاری بودن پرونده، مجرم مجازات خواهد شد.

در مورد مجازات فروش مال غیر با قولنامه نیز باید اشاره کنیم که در صورت ارزش گذاری مال فروخته شده تا 100 میلیون تومان امکان گذشت وجود دارد، ولی برای اموال بیشتر از 100 میلیون تومان باید آن را غیرقابل گذشت در نظر بگیرید.

چگونه میتوان پرونده شکایت فروش مال غیر را به وکیل سپرد؟

همیشه بهترین افراد برای انجام هر کاری، افرادی خواهند بود که از تخصص لازم در زمینه مورد نظر برخوردار باشند. در زمینه شکایت فروش مال غیر با قولنامه نیز بهترین و مناسب ترین وکلا، افرادی هستند که در این حوزه از دانش و تخصص کافی برخوردار باشند. برای انتخاب وکیل ملکی شیراز در این زمینه باید به چند مورد مهم و اساسی دقت نمایید که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • از چند وکیل خبره در این حوزه قیمت گرفته و رزومه آنها را بررسی کنید.
  • هزینه مشاوره اولیه را جویا شوید.
  • به چند وکیل در مورد پرونده خود پیشنهاد دهید.
  • بیشتر وکلای معتبر دارای وب سایت هستند که می توانید با مراجعه به سایت و بررسی امتیاز کاربران از چگونگی کار و موفقیت های وی مطلع شوید.
پیمایش به بالا
به بالا بروید