در قوانین مبارزه با مواد مخدر ایران، متهم به هر یک از جرایم مربوط به قاچاق مواد مخدر، تولید و توزیع مواد مخدر، استعمال یا همکاری در هر یک از موارد مذکور مجازات می شود. در این مقاله از وکیل شیراز به شما توضیح خواهیم داد که مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر چیست و چگونه با آن برخورد خواهد شد. جرم حمل مواد مخدر جزو جرم هایی محسوب می شود که این روزها بسیار دیده ایم.
مواد مخدر چیست؟
ماده مخدر به هر ماده خالص یا ترکیب شیمیایی گفته میشود که در هر کشوری از جمله ایران، جنایتکاران و قربانیان زیادی مانند کودکان، جوانان، سالمندان، زنان و مردان داشته باشد. و بسیاری از این مجرمان مواد مخدر از آن بیخبرند. با تحریک و تشویق قربانیان چنین جنایاتی، مصرف این داروها منجر به اعتیاد در فرد و ایجاد حالاتی مانند سرخوشی و تسکین می شود. که در نهایت بر اثر این اعتیادها و اثرات منفی و مخرب سیستم عصبی و سایر بدن را مورد آسیب قرار می دهد. مجازات نگهداری مواد مخدر بستگی به این دارد که فرد مجرم چقدر با خود همراه داشته باشد.
فرد را در حالتی قرار می دهد که در صورت عدم مصرف مداوم دارو دچار درد، فشار عصبی شدید و اختلالات دستگاه گوارش می شود. بنابراین مصرف آن اکیدا ممنوع است. مواد مخدر نیز جرم محسوب می شود. و بدیهی است که با توجه به اثرات مضر مواد مخدر بر بدن انسان، تقریباً در همه کشورها تولید، نگهداری و فروش مواد مخدر غیرقانونی و مجرمانه تلقی می شود. اگر فردی مواد مخدر داشته باشد مجرم شناخته و مجازات خواهد شد. در نهایت، اعمالی مانند خرید، فروش و حتی استعمال مواد مخدر جرم بوده و قابل مجازات است. جرم نگهداری مواد مخدر برای بسیاری از افراد سنگین تمام می شود.
مجازات مصرف مواد مخدر می تواند متفاوت باشد
بر اساس بند 5 قانون اصلاح قانون مواد مخدر، مجرمان بسته به وزن مواد مخدر در حال حمل یا نگهداری از آن به زندان محکوم می شوند که به شرح زیر است.

تا پنجاه گرم مواد مخدر حمل و نگهداری کنید: وی خارج از زندان است. اما با توجه به نوع دستگیری و اعترافات انجام شده، مجرم تا چهار میلیون ریال جزای نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. البته جریمه بر اساس شاخص بانک مرکزی هر سه سال یکبار افزایش می یابد. و میزان درج شده در قانون بیش از جریمه ای است که اکنون در این وبسایت پیش بینی شده است. حمل و نگهداری مواد مخدر می تواند تا آخر عمر برای افراد دردسر ایجاد کند.
همچنین حمل و نگهداری بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم مواد مخدر: مجازات حبس نیست. بلکه از پنج میلیون تا پانزده میلیون ریال جزای نقدی و ده تا هفتاد و چهار ضربه شلاق است.
حمل و نگهداری مواد مخدر از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، سه مجازات در نظر گرفته شد. که عبارتند از: از پانزده میلیون تا شصت میلیون ریال جزای نقدی و چهل تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و نهایتاً دو تا پنج سال حبس. قاضی رسیدگی کننده به پرونده با در نظر گرفتن کیفیت دستگیری، وضعیت متهم، سابقه کیفری و سایر عوامل می تواند هر سه مجازات یا حداقل یا حداکثر مجازات را برای او در نظر بگیرد.
حمل و نگهداری مواد مخدر از پنج کیلوگرم تا بیست کیلوگرم: به جزای نقدی از شصت میلیون تا دویست میلیون ریال، پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و پنج تا ده سال حبس محکوم خواهد شد. بنابراین لازم به یادآوری است که قانون تکرار این جرم یعنی حمل و یا داشتن بیش از پنج کیلو تا بیست کیلو مواد مخدر، در صورت تکرار مجازات سنگین تری در پی خواهد داشت.
مجازات حمل، نگهداری، فروش و جرم هروئین سال ۱۴۰۲
بیایید در مورد جرم هروئین سال ۱۴۰۲ صحبت کنیم. بر اساس ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر، هر کس هروئین، مرفین یا کوکائین را به کشور وارد کند یا آن را حمل یا نگهداری کند، برحسب مقدار مشمول مجازات زیر خواهد بود.
- از یک تا 5 سانتي گرم: از 50 هزار تومن جريمه جرم هروئین سال ۱۴۰۲ تا صد هزار تومان، و بیست تا پنجاه ضربه شلاق.
- بیش از 5 سانتی گرم تا یک گرم: از دویست هزار تومان تا ششصد هزار تومان، و از سی تا هفتاد ضربه شلاق.
- از یک گرم تا چهار گرم: از هشتصد هزار تومان تا 2 میلیون تومان و از 2 تا 5 سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق.
- بیش از 4 تا 50 گرم: جزای نقدی از 2 تا 4 میلیون تومان، حبس از 5 تا 8 سال و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق.
- بیش از 15 گرم تا 30 گرم: جرم هروئین سال ۱۴۰۲ از 4 تا 6 میلیون تومان و 10 تا 15 سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق.
- بالای 30 گرم: برای همان جرم، مجازات اعدام و مصادره اموال.
مجازات خرید و فروش و استعمال جرم هروئین سال ۱۴۰۲
جریمه های خرید و فروش هروئین به تفکیک و با توجه به مقدار و خلوص ماده محاسبه می شود.
- از یک تا 5 سانتي گرم: از 50 هزار تومن جريمه جرم هروئین سال ۱۴۰۲ تا صد هزار تومان، و بیست تا پنجاه ضربه شلاق.
- بیش از 5 سانتی گرم تا یک گرم: از دویست هزار تومان تا ششصد هزار تومان، و از سی تا هفتاد ضربه شلاق.
- از یک گرم تا چهار گرم: از هشتصد هزار تومان تا 2 میلیون تومان و از 2 تا 5 سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق.
- بیش از 4 تا 50 گرم: جزای نقدی از 2 تا 4 میلیون تومان، حبس از 5 تا 8 سال و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق.
- بیش از 15 گرم تا 30 گرم: جرم هروئین سال ۱۴۰۲ از 4 تا 6 میلیون تومان و 10 تا 15 سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق.
- بالای 30 گرم: برای همان جرم، مجازات اعدام و مصادره اموال.
کاربر گرامی با توجه به جریمه بالای جرم هروئین سال ۱۴۰۲ توصیه می کنم در صورت بروز مشکل با وکیل مواد مخدر مشورت نمایید.
بر اساس ماده 2 ماده 19 قانون اصلاح شده مبارزه با مواد مخدر: فردی که برای اولین بار هروئین مصرف کند، 50 تا 74 ضربه شلاق و از 2 میلیون تا 10 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم می شود.
مجازات مصرف هروئین: اگر فردی معتاد باشد و به طور مستمر هروئین مصرف کند، از یک میلیون تا 5 میلیون ریال جریمه نقدی و تا 30 ضربه شلاق مجازات می شود. و اگر برای بار دوم دستگیر شود، هر بار تا 74 ضربه شلاق می خورد.”
چرا در مجازات مربوط به مواد مخدر به وکیل نیاز است؟
جرایم مربوط به مواد مخدر نیازمند یک وکیل ماهر و با تجربه است تا بهترین دفاع را به شما ارائه دهد. بهترین وکیل مواد مخدر در شیراز وکیلی است که علاوه بر دانش، مهارت و اشراف در فن وکالت و حقوق مربوطه، دارای صفاتی چون صداقت و دلسوزی نیز باشد.

یک وکیل باید صادق باشد و از موکل خود مراقبت کند. زیرا در اکثر جرایم مربوط به مواد مخدر، در نتیجه جرم، دستگیری و بازداشت، خانواده مرتکب جرم را متاثر می کند. شاید اکثر متهمان بی گناه باشند اما نمی دانند چگونه از خود دفاع کنند. یا به دلیل مشکلات مالی، جوانی، نداشتن تجربه و ناآگاهی برای اولین بار دست به چنین جنایتی زده اند. بنابراین اگر به متهم حکم عادلانه و مناسبی داده شود، می توان آینده روشنی را برای وی پیش بینی کرد. ویژگی مشترک وکلای مواد مخدر این است که آنها استراتژی شفافی برای افشا دارند.
در هشتمین ماه اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر، قانونی برای مجازات افرادی که در زمینه واردات، تولید، توزیع، نگهداری یا حمل مرفین، کوکائین، هروئین مقصر هستند، وجود دارد. این مشکل در مورد داروهای روانگردان مانند ال اس دی، آمفتامین و غیره بیش از دو کیلوگرم نیز صادق است. مجازات حمل مواد مخدر بسیار سنگین است.
در هشتمین ماده قانون مبارزه با مواد مخدر، افراد خاطی در زمینه واردات، ساخت، توزیع، نگهداری و حمل مرفین، کوکائین و هروئین به اشد مجازات محکوم می شوند. در این مورد، قاضی برای اعمال مجازات های شدید مانند اعدام، وجود شرایط زیر را در نظر می گیرد. در غیر این صورت، هر گاه مجرمی بیش از 2 کیلوگرم مواد مخدر را تحت هر یک از شرایط فوق حمل و یا توزیع کند: به 30 سال زندان محکوم خواهد شد. مواد مخدر با وزن بیش از 2 کیلوگرم مانند آمفتامین ها نیز مجازات بسیار زیادی دارند.
سخن پایانی
این روزها بسیاری از جوانان بخاطر بی پولی و بسیاری از مشکلات دیگر جامعه به مواد مخدر روی می آورند. که این بسیار می تواند دردسر ساز شود. اگر در بین اعضای خانواده خود کسی مرتکب جرم حمل و نگهداری مواد مخدر شده است، اصلا نگران نباشید. ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و سپس با مجموعه ما تماس حاصل کرده. تا به شما بهترین وکلای شیراز را معرفی کنیم. وکیلان مجرب ما قادر خواهند بود مشکلات شما را به خوبی حل نمایند. و در دادگاه بهترین دفاع را انجام دهند.