امروز در این مقاله قصد داریم توضیحاتی را درباره ملک ورثهای یا ملک موروثی، وکیل ملکی در شیراز برای تقسیم ارث، به شما عزیزان بدهیم. همهی ما میدانیم که پس از مرگ هر فرد اگر متوفی دارای ملک و اموالی باشد، آن را بر طبق قانون تقسیم میکنند. گرفتن یک وکیل ملکی در تقسیم ارث در این موضوع به شما کمک بسیاری میکند تا در نحوه تقسیم ارث خانه یا ملک موروثی بسیار مناسب عمل کنید.
ملک ورثهای یا موروثی چیست؟
ملک ورثهای یا ملک موروثی، به املاکی گفته میشود که صاحب آن، فوت شده است و این ملک طبق قوانین میبایست بین وراث وی تقسیم شود. در تقسیم ملک ورثه ای زمانی که متوفی بیش از یک وارث داشته باشد، وراث نسبت به اموال به جای مانده از فرد فوت شده مالکیت مشاع پیدا میکنند. اگر فرد فوت شده وصیت نامه ای نداشته باشد، طبق قانون انحصار وارثت، بعد از فوت املاک وی به وارث آن منتقل میشود. و اگر وصیت نامه داشته باشد و در وصیت نامه املاکش را تعیین تکلیف کرده باشد، قانون مطابق با وصیت نامه ملک ورثه ای را تقسیم میکند. برای تقسیم ملک موروثی، دو راه در این باره وجود دارد، اینکه اموال متوفی بین وارثهای آن تقسیم شود یا اینکه آن اموال منقول، فروخته شده باشد و مبلغ حاصل از فروش آن به نسبت سهم الارث بین آنها تقسیم و از این طریق مالکیت مشاع بین آنها تقسیم و مشخص شود. با گرفتن وکیل ملکی در تقسیم ارث میتوانید این کار را با خیال آسوده انجام دهید.
شرایط تقسیم ملک ورثهای
قبل از اینکه برای فروش ملک ورثهای یا ملک موروثی، اقدامی داشته باشید باید عملیات تقسیم ماترک به طور کامل به پایان رسیده باشد. همانطور که در جریان هستید، تقسیم ماترک صدور گواهی انحصار وراثت مطابق با مقررات قانونی کشور به اینصورت که:
در مرحله اول باید هزینه دفن و کفن میت از ماترک به طور کامل برداشته میشود و سپس دیون متوفی اعم از مهریه همسر او و دستمزد خدمهاش برداشت میشود. حال اگر وصیت نامهای نوشته شده باشد و موجود باشد تا یک سوم دارایی فرد فوت شده، انجام میگیرد. در آخرین مرحله باقیمانده ماترک متوفی به نسبت سهم الارث وراثهای آن میان ایشان تقسیم میشود. پس از این هر کدام از وارثها میتوانند به صورت مفروز یا مشاع، نسبت به فروش سهم خود اقدام کنند.

تقسیم ملک در وصیت نامه بعد از فوت
حال که از ماهیت وصیت نامه، تقسیم اموال و نیز گرفتن وکیل ملکی در تقسیم ارث مطلع شدیم این مبحث را بررسی میکنیم که آیا موصی میتواند در متن موجود در وصیت نامه متوفی، شیوه تقسیم اموال را تعیین کند؟ به سخن دیگر آیا وارثها موظف هستند تمام دستورات تعیین شده در متن وصيت نامه متوفی را مورد توجه قرار دهند؟
به طور کلی موصی میتواند تکلیف یک سوم از اموال خود را مشخص کند، به عنوان مثال فرض کنید یک سوم از اموال متوفی، یکی از خانههای وی باشد. در این صورت او حق دارد نحوه تقسیم ارث خانه را نیز تعیین کند یا اصولا آن را با اهدافی که مد نظر دارد، وقف کند یا به مراکز آموزشی و تربیتی اختصاص دهد. بنابراین ورثهها نمیتوانند نسبت به این وصیت بی اهمیت باشند و اگر شخص فوت شده در خصوص تقسیم یک سوم، شرایطی را بیان نموده باشد ورثه موظف است تقسیم ارث را بر طبق وصیت نامه انجام دهد. همچنین در تقسیم ملک ورثهای و ملک موروثی این قانون صدق میکند.
روشهای تقسیم اموال متوفی
روشهايی از تقسیم اموال متوفی در تقسیم ملک موروثی وجود دارد که در مطالب گفته شده در زیر به آنها اشاره میکنیم:
۱. سهم ارث زوجه یا همسر: یک هشتم از ماترک متوفی اگر فرد فوت شده دارای فرزند باشد. یک چهارم از ماترک اگر فرد فوت شده فرزند نداشته باشد.
۲. سهم ارث مادر متوفی: یک ششم از ماترک اگر فرد فوت شده دارای فرزند یا بردار یا خواهر نداشته باشد.
۳. سهم ارث پدر متوفی: یک ششم از ماترک اگر فرد فوت شده دارای فرزند باشد.
۴. سهم ارث دختر (در صورتی که فرد فوت شده پسر نداشته باشد): یک دوم دب صورت واحد بودن دختر (تک دختر). دو سوم آن در صورت تعدد.
۵. سهم ارث برادر و خواهر (در صورت مشترک بودن از مادر در صورتی که فرد فوت شده اجداد مادری نداشته باشد): یک ششم در صورت واجد بودن. یک سون آن در صورت تعدد آن.
تفاوت تقسیم املاک با دیگر اموال متوفی
در تقسیم املاک با دیگر اموال فرد فوت شده تفاوتیهایی وجود دارد. این تفاوت میتواند در مقدار، اندازه، قیمت و… اموال فرد فوت شده باشد. نکته که باید در این باره توجه داشت طبق
قرارداد و وصيت نامه آن را توسط وکیل ملکی در تقسیم ارث مشخص و تعیین نمود. در تقسیم املاک با دیگر اموال متوفی میتوان با مشورت وکیل متخصص و نیز وکیل ملکی در تقسیم ارث، تفاوتهای آن را فهمید و در مسئله تقسیم از آن استفاده نمود.

بهترین وکیل شیراز در تقسیم ملک ورثهای
وکیل متخصص در دعواهای خانواده به ویژه انحصار وراثت در زمینه رسیدگی به این پروندهها فعالیت میکند لذا اطلاعات دقیقی نسبت به ما در این موضوع گفته شده دارد. وکیل ملکی در شیراز با تخصص میتواند پس از مرگ افراد، رسیدگی به امور مالی متوفی را در چارچوب قانون حل کند و سهم الارث هر یک از وارثهای فرد فوت شده را به صورت عادلانه تقسیم کند. اکثر افراد هنگامی به بهترین وکیل ملکی در شیراز و متخصص در انحصار وراثت مراجعه میکنند که یکی از وارث حقوق آنان را پایمان کرده و یا راضی به انحصار وراثت نمیباشد. در این شرایط وکیل ملکی در شیراز رسیدگیهای لازم برای تقسیم سهم الارث را انجام میدهد و با بررسی مدرک موجود به موکل خود کمک میکند تا به حقوق قانونی خود برسد. همچنین وکیل ملکی در تقسیم ارث میتوانند گزینههای مناسبتری را در تقسیم ملک فرد متوفی ارائه دهد.
بیشتر بخوانید : برای انحصار وراثت کجا برویم؟
کلام پایانی
همانطور که گفتیم در نحوه تقسیم ارث خانه و یا ملک ورثهای گرفتن وکیل ملکی در تقسیم ارث به شما کمک چندان زیادی میکند. اما نکته که در این باره وجود دارد این است که وکیل ملکی در شیراز و نیز بهترین وکیل ملکی در شیراز متخصص و ماهر را انتخاب کنید تا مشکلی در طول کار وکیل ملکی در تقسیم ارث شما پیش نیاید. امیدواریم که مطالب برای شما کاربردی و مفید بوده باشد و از مطالعهی آن لذت برده باشید.